sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kännykkä riippuvuus


Kännykkä riippuvuus


Kännykän käyttö on meille kaikille jokapäiväistä toimintaa, mutta onko siitä tullut meille riippuvuus?

Kännykät ovat kehittyneet aivan älyttömästi viime vuosina. Muistatko kännykän joka on varmasti ollut meillä kaikilla, ellet ole omistanut olet varmasti kuullut tästä kännykästä. Puhumme nyt Nokian 3310 kännykästä joka julkaistiin vuonna 2000.

Näin minä itse muistan kyseisen kännykän. Nokia 3310 on mustavalkoinen, iskunkestävä sekä tuhoutumaton kännykkä. Kännykän akun kestoksi on luvattu 4tuntia. Mutta tämän akun kesto kestää oikeasti viikoista kuukauksiin. Kännykän ominaisuuksia oli 4 peliä, soittaminen sekä tekstiviestien lähettäminen.

Kuitenkin vuosi julkaisemisen jälkeen, Nokia julkaisi kehittyneemmän version tästä ja syntyi uusi puhelin Nokia 3330. Uudessa versiossa on ennakoiva tekstin syöttö, wap, laskin, chat-toiminto, sekä 5 peliä.
Omasta mielestäni kännyköiden kehittyminen alkoi tästä 2001 luvulta. Entisaikoina aikoina kännyköissä oli tärkeää puheluiden soittaminen sekä viestien lähettäminen. Nykyään 2014 vuonna kännyköissä toimii Android, Ios,tai Windows käyttöjärjestelmä.

Kännykkä on meillä jokaisella lähes aina matkassa mukana, riippumatta siitä missä olet. Olet sitten autossa, ulkona, iltaa viettämässä, tai jossain muualla niin kännykkä kulkee aina mukana.

Mutta onko se meille pakollista? Onko Facebookin selaaminen tai muiden sosiaalisten mediojen selaaminen meille todellakin niin tärkeää. Pystytkö sinä olemaan viikon ilman kännykkää?

Soittamisen sijaan, lähdet käymään kaverin luona esimerkiksi. Tuntuuko sinustakin siltä, kun kännykkä kulkee aina esimerkiksi etu taskussasi ja et löydä sitä sieltä, niin iskeekö sinulla paniikki? Kännykät ovat kehittyneet aivan järjettömästi että ne kykenevät myös kuvaamaan korkealaatuista video kuvaa tai korkeanlaatuisia kuvia. Uudet kännykät toimivat myös puhetoiminnoilla sekä muita hienouksiakin löytyy.


Kännykkä riippuvuus voi olla meille vaikea haaste. Kokeile oletko kännykkä riippuvainen olemalla viikon ilman kännykkä ja katso miten pärjäät. Jos et voi olla päivääkään, olet selvä addikti jonka on saatava sosiaalista mediaa suoniinsa. Ensimmäinen sekä toinen viikko on vaikeimpia, mutta siitä eteenpäin alkaa oloa helpottaa.

 Janne



                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti