perjantai 9. toukokuuta 2014

Muuttuuko minuus netissä?

Muuttuuko minuus netissä?

Sanotaan, että ihmisellä on eri persoona netissä, ja ”oikeassa elämässä”. Itse uskon siihen, että ihmisellä on eri persoona, kun hän on töissä, kotona perheen luona, ystävien parissa, ja jopa silloinkin, kun hän on yksin. Eli toisin sanoen, ihmisellä on ”julkinen minä”, ”perheminä ”yksityinen minä” Uskon myös siihen, että useat ihmiset eivät ole kokonaan omina itsenään netissä, vaan vetävät siellä jotain tiettyä roolia. 


Eli uskon, että ihmisillä muuttuu minuus netissä, enemmän tai vähemmän. Kuinka moni ihminen pystyy oikeasti olemaan oma itsensä netissä? Ei varmana kovin moni, ainakaan täysin. Mutta miksi ihmisillä muuttuu minuus netissä? Siksikö, että ei haluta paljastaa huonoja puoliaan, se että ei uskalleta olla oma itsensä peläten muiden mielipiteitä. Vaiko mahdollisesti siksi, että nimimerkin taakse voi piiloutua helposti, ja kertoa mielipiteitään keskustelufoorumeilla, vaikka ei oikeasti olisikaan sitä mieltä. Varmasti kaikki pitää omalla tavallaan paikkaansa, riippuen ihmisestä.


Kannattaa aina pitää mielessä, että vaikka löytäisit netistä ihmisen, joka tuntuu kuinka kivalta ja ihanalta tahansa, hän ei välttämättä olekaan samanlainen kasvotusten, ja voi olla oikea kiusanhenki. Voihan se olla toisinkin päin, mutta harvemmin. Kun tutustut uusiin ihmisiin, pidä mielessä se, että ruudun toisella puolella voi oikeasti olla kuka tahansa. Trolleja löytyy aina, melkein jokaisesta mahdollisesta paikasta.


Muuttuuko minuus netissä sitä mukaa, minkälaisia ihmisiä ovat oikeassa elämässä? Eli auttavaiset ihmiset ovat netissä todella vastenmielisiä, ja aukovat keskustelupalstoilla päätään, ja oikeassa elämässä päätään aukovat ja vastenmieliset ihmiset ovat netissä ystävällisiä ja kilttejä ihmisiä? Voi olla, kuka tietää. Vai vaikuttaako nettiminuuteen edellä mainittujen asioiden lisäksi, se, millainen elämänvaihe ihmisellä on tällä hetkellä? Esimerkiksi, ihminen, jolla on kaikki hyvin, ja on onnellinen ja iloinen, voi netissäkin olla iloinen, ja siten tartuttaa ilon myös muihin ihmisiin. Ja, päinvastoin. Täytyy muistaa, että ihmiset kertovat toisilleen netissä asioita, joita he eivät välttämättä kertoisi kasvotusten.


Netissä on kahdenlaisia ihmisiä.

Niitä, muuttuu netissä minuus, ja niitä, jotka esiintyvät omana itsenään.

Kannattaa olla netissäkin ihan oma itsensä, niin sieltä saadut ystävät pysyy ystävinä senkin jälkeen, kun olette tavanneet ensimmäisen kerran.



Jesse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti